למרות שהעלים שלו פופולריים מאוד בכל העולם בשל תכונותיהם הרבות, הדבר אינו נכון לגבי פרח האלוורה . זה הלא ידוע הגדול של הצמח. מסיבה זו, במאמר זה אנו רוצים לשפוך עליו מעט אור ולשים אותו במקומו הראוי.
תיאור ומאפיינים כלליים של פרח האלוורה
לא תמיד קל לראות את הפרח שלו בגידול ביתי כי הפריחה קשה בתנאים אלו. חלק מהמאפיינים שלו הם:
- יש לו צורה גלילית מוארכת , בדומה לפעמון.
- הוא בדרך כלל בצבע צהוב או כתום , אם כי הגוון משתנה מעט בין מינים וזנים שונים.
- זה לא פרח גדול בהשוואה לצמח עצמו. אורכו בדרך כלל שניים עד שלושה סנטימטרים, אבל יכול להיות גדול יותר בזנים מסוימים.
- הוא גדל באשכולות בחלק העליון של גבעולים ארוכים ודקים העולים ממרכז הצמח. אשכולות אלה עשויים להכיל מספר פרחים ולהידמות לגבעול פרחים.
- זה לא פורח קבוע ויכול להיות נדיר אם מגדלים אותו בבית. בדרך כלל הם מופיעים באביב או בקיץ , אבל הצמח יכול לעבור כמה שנים בלי לפרוח.
- כדי שהוא יפיק זרעים, נדרשת האבקה צולבת על ידי חרקים , והם נמשכים על ידי צוף הפרחים שלו.
סוגי אלוורה פורחים
ישנם מינים וזנים רבים של אלוורה, וחלקם מייצרים פרחים. אנחנו מדברים על כמה סוגים של אלוורה פורחת .
אלוורה arborescens
זה ידוע גם בשם צמח תמנון או אלוורה מנורת . מין זה שיחי יותר בהשוואה לטוחן אלוה ברבדנסיס הפופולרי יותר . הוא מייצר פרחים צינוריים אדומים או כתומים באשכולות צפופים בחלק העליון של גבעולים מסועפים. הוא נוטה יותר לפריחה מאשר אלוורה מצוי.
אלוורה פרוקס
מקורו בדרום אפריקה ומייצר פרחים אדומים או כתומים באשכולות גבוהים וקוצניים. העלים של מין זה מחודדים ושיניים יותר מאלו של האלוורה המצוי.
אלוורה סטריאטה
מין זה ידוע בשם אלוורה אלמוגים בגלל צבע הפרחים שלו, המשתנה מאלמוג לכתום. הפרחים גדלים באשכולות ולצמח עלים בשרניים, ירוקים-כחלחלים.
פרח אלוורה אכיל
פרח האלוורה האכיל הוא מקור יקר של חומרים ביו-אקטיביים עם יתרונות בריאותיים. מחקרים שונים מצאו חומצות אמינו, סוכרים, טריגונלין, חומצות שומן, סך פנולים, קרוטנואידים, ויטמין C וכו'. הכמות של כל תרכובת תלויה במידת הבשלות של הצמח . כולם יכולים לשמש בקוסמטיקה, מזון ותרופות.
פרח האלוורה הוא אכיל וניתן לאכול אותו בדרכים שונות. כשהוא נא, הוא משאיר טעם מר שלא כולם אוהבים. עם זאת, הוא מאבד את המרירות הזו כאשר הוא מחומם.
תה פרחי אלוורה
הטעם שלו מוערך מאוד. הוא עדין ומתוק מאוד , ומקובל להוסיף קינמון, לימון או ג'ינג'ר, בין שאר תבלינים או עשבי מרפא. בין תכונותיו, הוא מחזק את מערכת החיסון והעיכול . לכן, הוא מרגיע את הסימפטומים של הפרעות מעיים מסוימות ואידיאלי לשתייה בחורף כשיש לנו שפעת או הצטננות.
לצריכה כתה, עדיף לייבש את הפרחים בשמש ואז לכתוש אותם . לאחר מכן מניחים אותם במים רותחים לכמה דקות לאחר שהוסרו מהאש כדי להחדיר.
דבש פרחי אלוורה
בהתחשב במתיקות שלו, קל להשתמש בו להכנת דבש. כדי לעשות זאת, עדיף להשתמש בצנצנת זכוכית גבוהה עם מכסה. כך נוכל לשכב סוכר ופרחים לסירוגין בשכבות דקות עד שהצנצנת מלאה. אנחנו מתחילים ומסיימים עם סוכר. סגור את הצנצנת והניח אותה במקום חשוך ויבש בטמפרטורת החדר למשך שלושה ימים . כשהפרחים נמסים בסוכר, אנחנו מסננים אותו דרך מסננת. שמים את הסירופ בצנצנת עם מכסה ומאחסנים במקרר. הוא שומר על תכונותיו המלאות למשך חודש.
ניתן להשתמש בו כדי להמתיק קינוחים, מיצים או חליטות . מחוץ למטבח, זהו גם קרם שיער חזק ואידיאלי להגדרת תלתלים באמצעות שימוש בו כמסכה לשיער.
תיבול קולינרי
הוא רב תכליתי ומספק טעם ייחודי לסלטים, קינוחים, יוגורטים, ביצים מקושקשות וכו'. יש לזכור שאם אוכלים את הפרחים חיים, רצוי לאכול אותם בכמויות קטנות כדי שהתוצאה לא תהיה מרה יתר על המידה.
למה משמש פרח האלוורה?
בשנת 2019, צוות חוקרים מהמכון הפוליטכני של בראגנצה בפורטוגל מצא שכמעט ולא היו מחקרים מדעיים על התכונות והיתרונות של פרח האלוורה . למרות מחקרים רבים על התכונות הכימיות והביולוגיות של הצמח, הפרח כמעט ולא היה ידוע. מסיבה זו, הם התמקדו בתכולת התרכובות הפנוליות ובתכונות הביו-אקטיביות שלהן.
הדבר הראשון שהם גילו היה שהוא לא מכיל אלואין , שיש לו תכונות חשובות אך גם תופעות לוואי. מצד שני, 93.4% מהתמצית הורכבה מפלבונואידים שונים . לאלה יש כמה תכונות מעניינות. אנו מדגישים את הדברים הבאים:
- נוגדי חמצון : הם מעכבים את הקטליזה של רדיקלים חופשיים ומפחיתים אותם. לכן הם בעלי ערך רב בהאטת סימני ההזדקנות.
- הם פועלים על מערכת כלי הדם , מגנים על דפנות העורקים, הוורידים והנימים על ידי הפחתת החדירות שלהם. הם גם מעכבים מערכות אנזימים הקשורות לתפקוד כלי הדם.
- תפקידים נוספים: הם משתנים , נוגדי כיב בקיבה, נוגדי עוויתות ואנטי דלקתיים. הם גם שימושיים מאוד נגד שבריריות נימים, עם כמה מחלות רשתית, מטרורגיה ובפרוקטולוגיה.
המסקנות של מחקר פורטוגלי זה מדגישות את מטרת פרח האלוורה :
- הפרח הגן על אריתרוציטים של כבשים מפני רדיקלים חופשיים ושינוי צבע של בטא-קרוטן.
- זה עיכב את הצמיחה והרג קשת רחבה של חיידקים ופטריות רב עמידים .
- זה הפחית את פעילות האנזים טירוזינאז.
בקיצור, פרח האלוורה מעניין מאוד מבחינה פרמקולוגית וקוסמטית. הוא אכיל וניתן להכין אותו במגוון דרכים. נסה את זה!