הידעתם שאלוורה יעילה נגד ריח רע מהפה? עד עכשיו אתה כמעט בוודאות מודע לכך שהצמח הזה הוא צמח כליל מוחלט; יש לו עשרות מאפיינים ידועים המקדמים בריאות ורווחה טובה. עם זאת, יש לו גם מאפיינים אחרים פחות מוכרים. זה אחד מהם שאנחנו הולכים להתמקד בו במאמר זה. רוצה לגלות עוד? המשיכו לקרוא!
ריח רע מהפה: גורם
לפני שנכנסים לפרטים ודנים בכמה מהתרופות הביתיות נגד ריח רע מהפה, יש צורך להבין מדוע זה קורה. זה יעזור לך להבין מדוע התרופות שאנו מזכירים כל כך יעילות:
- בריאות פה ירודה בדרך כלל . בעיות חניכיים, ריקבון שיניים, רובד מצטבר ותלונות דומות בפה עלולות להוביל לריח רע בפה.
- אוכל ושתייה בטעמים עזים . הסיבה לכך היא שעם בליעתן, הם משאירים במקום שהם עוברים ריח צלול וחזק, שיכול להישאר בוושט, בלוע ובפה למשך מספר שעות, ומונע מכם ליהנות מנשימה רעננה.
- קפה, אלכוהול וטבק . זהו המשולש של ריח רע מהפה. צריכת כל אחד משלושת החומרים הללו מספיקה כדי להשאיר ריח רע בפה למשך מספר שעות.
- תזונה עשירה בסוכר, עשירה בחלבון או דלה בפחמימות . כל אחד משלושת הגורמים הללו בתזונה שלך עלול לעורר עיכול קשה הנוטה ליצור תסיסה בקיבה. זה גורם לריח רע מהפה שמקורו בוושט.
- בעיות עיכול באופן כללי . בהתאם לנקודה האחרונה, בעיות כמו עצירות, גזים במערכת העיכול או תלונות דומות עלולות להוביל להליטוזיס.
- יובש בפה . מחסור בלחות מעודד צמיחה של חיידקים המסוגלים לייצר ריח מאוד לא נעים.
- תרופות . תרופות מסוימות שנקבעו על ידי אנשי מקצוע רפואיים עלולות לגרום לטעם מוזר בחלל הפה, מה שמתורגם גם לתפיסה של ריח רע מהפה על ידי האנשים סביבך.
- בעיות בריאות אחרות . אלו הן סיבות מעט פחות שכיחות, כגון מחלות כבד וכליות, הפרעות דם, הפרעות מטבוליזם, טפטוף לאחר האף, בעיות בסינוסים, סוכרת או זיהומים של השקד, בין היתר.
טיפול בהליטוזיס בבית
לאחר שניתח כמה מהסיבות הרפואיות והבריאותיות שנמצאות לרוב מאחורי הסימפטום של הליטוזיס, הגיע הזמן לתת לך כמה מהתרופות הביתיות לריח רע מהפה . ברור, אנחנו לא הולכים לבזבז כאן שום מקום על נוסחאות קסם או אמונות טפלות; במקום זאת, מאמר זה מוקדש לאלמנטים בעלי תכונות המסוגלות להפחית ריח רע מהפה מנקודת מבט מדעית.
בחרנו שלושה ש – זה מובן מאליו – הם ממקור טבעי לחלוטין. כפי שתראה, אנחנו לא ממליצים על יסודות כימיים או חומרים מלאכותיים. רק מרכיבים שניתן לקחת ישירות מהטבע.
פטרוזיליה
לפטרוזיליה מגוון רחב של שימושים בכל מטבח. אחד שאינו ידוע כל כך קשור לשימוש בו כדי להילחם בהליטוזיס באופן טבעי . הודות להרכב העלים שלו, המסוגלים לחטא ולנקות ביסודיות, אתה יכול להכין תרופה ביתית נגד ריח רע מהפה באופן הבא:
- כותשים חופן טוב של עלי פטרוזיליה בעזרת עלי ומכתש.
- מניחים למנוחה של כ-15 דקות.
- צחצח שיניים כרגיל.
- לאחר מכן, לעסו את עלי הפטרוזיליה המרוסקים במשך 2 דקות.
- לירוק אותם החוצה ולשטוף את הפה במים קרים.
אם תחזרו על השלבים הללו בכל פעם שתצחצחו שיניים, תבחינו שהריח הרע שלכם יורד עם הזמן. לאחר שהעלמתם לחלוטין, תוכלו להשתמש בפטרוזיליה כ-3 פעמים בשבוע כדי לוודא שהיא לא תחזור.
חומץ תפוחים
כאשר מחפשים תרופה נגד ריח רע מהפה, במיוחד אם אתם מחפשים משהו טבעי, חומץ תפוחים הוא אחד הפופולריים ביותר. זהו מרכיב אנטיבקטריאלי מצוין המאפשר הכנת מי פה המנקה ביסודיות את השיניים, החניכיים, הלשון והפה. זוהי דרך אחת להפחית את האפשרות של ריח רע מהפה .
עבור תרופה זו, כל מה שאתה צריך לעשות הוא לערבב כף חומץ עם כוס מים. לאחר צחצוח שיניים כרגיל, שוטפים את הפה בנוזל זה למשך כ-30 שניות.
חשוב להקפיד על פרופורציות אלו, שכן אחרי הכל, חומץ הוא עדיין חומצה שעלולה לפגוע באמייל השן בטווח הארוך. כדאי לשטוף עם תערובת זו פעם ביום עד להיעלמות הריח הרע.
אלוורה
אחרון חביב, אנחנו רוצים לספר לכם על אלוורה, הגיבור האמיתי של המאמר הזה. אתם כבר יודעים שהצמח הזה מווסת את רמות הגלוקוז, עוזר להקל על כאבים, מאפשר קרישת דם טובה יותר, מקדם עיכול ותורם לריפוי צלקות, בין הרבה דברים אחרים.
ובכן, בנוסף לכל זה, הוא גם מאפשר ניקוי יעיל של מערכת העיכול . מה זה אומר עבורנו? שזה עוזר להילחם באחד הגורמים העיקריים לריח רע מהפה . האם תרצה ללמוד את השיטה האידיאלית לניצול כל הנכסים הללו בצורה הטובה ביותר? אז הקשיבו היטב למה שאנחנו עומדים לספר לכם.
איך אני יכול להשתמש באלוורה כדי להילחם בריח רע מהפה?
אתה פשוט צריך לבצע את השלבים הבאים:
- קח חתיכה קטנה של אלוורה וחלץ את הג'ל מבפנים. נסו למלא לפחות כף אחת. אפשרות נוספת, אם אתה לא רוצה לעשות זאת בעצמך, היא לקנות אותה. אנו ממליצים על תוסף המזון לשתייה העשוי ממיץ אלוורה עם עיסת שתוכל למצוא באתר שלנו.
- יוצקים את הג'ל לכוס וממלאים אותו עד מחציתו במים.
- שתו את התערובת הזו. זה יעזור לך לטהר את מערכת העיכול ולסלק גזים מהקיבה.
- חזור על שלבים אלה לפני כל ארוחה, מקסימום 3 פעמים ביום.