מה זה אלוורה

מה זה אלוורה

הפתעות האלוורה

אלוורה הוא צמח עם הפתעות מרובות, אשר נקרא גם “צמח הקסם” או “המרפא הטבעי”.
הוא משגשג באקלים חמים ויבש ורבים מתייחסים אליו בטעות כקקטוס, אך בעצם הוא בן למשפחת החבצלות.
הוא שומר על לחות כאשר צמחים אחרים היו נובלים, תוך שהוא סוגר את נקבוביותיו כדי לא לאבד לחות.

יש יותר מ-260 זנים של אלו, אך זן האלו ברבדנסיס מילר, הוא זה אשר היעיל ביותר לאנושות, תודות לתכונות הרפואיות שלו הוא נקרא אלוורה. VERO בלטינית – אמיתי ולכן, אלו ורה – אלו אמיתי.

ההיסטוריה מספרת

ג׳ורג׳ אברס גילה את קיומו עתיק היומין בשנת 1862, בפפירוס מצרי מ- 1500 לפנה״ס.
רופאי יוון ורומא השתמשו בו בהצלחה רבה כעשב מרפא. חוקרים גילו, שגם תרבויות סין והודו העתיקות השתמשו באלוורה.
מלכות מצרים השתמשו בו, בחיפושיהן אחר יופי פיסי, ובפיליפינים משתמשים בו ביחד עם חלב, לריפוי דלקת כליות.
צמחי אלוורה נזכרים בתנ״ך, והאגדה מספרת, שאלכסנדר הגדול כבש את האי סוקוטרה באוקיאנוס ההודי במטרה להשיג יתרון אסטרטגי, על ידי אספקה של צמחי אלוורה לטיפול בפצעי הקרב של חייליו.

הפיתוח המהיר של מדע הרפואה המתועד בעולם המערבי, וההגירה אל אזורי אקלים פחות נוחים, גרמו לירידת הפופולריות והזמינות של האלוורה, והשימוש בו נפסק כמעט לחלוטין. מעניין לציין, כי השימוש באלוורה היה נפוץ כמקור זמין לריפוי בקרב תושבי מזרח אירופה וארצות חבר העמים לאורך מאות השנים האחרונות והיה נהוג לגדל בבית עציץ עם צמח האלו ורה כ״בית מרקחת פרטי״.

האלוורה היום

כיום, למרות האפקטיביות הניכרת של טיפול במחלות בעזרת תרופות רפואיות-מערביות, שימוש בתרופות לטווח ארוך גורם לעתים לתופעות לוואי אצל החולים. כתוצאה מכך, צרכנים רבים ואנשי מדע חוזרים לבחון את האפשרות להשתמש ברפואה המסורתית והטבעית, שהוזנחה לאורך השנים. וכך, צמח האלוורה שוב מעורר סקרנות, בגלל האפשרויות המעניינות הטמונות בו וסגנון החיים שלנו.

תהליכי הייצוב

הפופולריות הגואה של האלוורה באזורי אקלים שבהם הוא אינו גדל, מתאפשרת רק הודות לתהליך הנקרא “ייצוב”. למשל, אם יפרסו תפוח וישאירו אותו חשוף לאויר, הפרי ישנה את צבעו במהרה. כך גם אלוורה. בטבע, הג’ל שבתוך העלה הפנימי מוגן היטב על ידי הקליפה הבשרנית החיצונית, המונעת איבוד נוזלים ומגינה על העלה מהשפעות האטמוספירה. כאשר העלה נחתך, מתחיל תהליך החמצון, ואם אין מונעים את הדבר, הג’ל היקר יאבד את תכונותיו המועילות במהירות רבה (תוך כ – 4 שעות).

ייצוב, היא השיטה לשמר את הגל במצב זהה למצבו המקורי, מבלי לאבד את פעילותו ויעילותו, כפי שהוא בעלה הרענן על הצמח. ללא הייצוב, מתחיל תהליך של ריקבון, אפילו במצב של קירור או יבוש.

לחברת Forever יש מספר פטנטים, המגנים על תהליך הייצוב, ובשל כך החברה פיתחה מומחיות בטיפול באלוורה, שאין שנייה לה בעולם.

 

לקריאה נוספת

כל הסיבות לשתיית אלוורה

 

 

ניווט מהיר