לכל המתעניינים בבישול בריא, לימוד בישול עם אלוורה יכול להיות אופציה מעניינת. לצמח הזה יש יותר שימושים במטבח ממה שאנחנו מדמיינים. יש מאות מנות להן אפשר להוסיף אלוורה: מרקים וקרמים, סלטים וכו'. ולכל מי שלא יודע איך להשתמש בו, אנו מציעים שלושה מתכונים טעימים מאוד וקלים להכנה.
אלוורה במטבח
אלוורה הוא צמח בעל תכונות רבות שלא רק עוזר לשמור עלינו מבחוץ, אלא גם מבפנים. דרך מצוינת לצרוך אותו לעתים קרובות היא על ידי שילובו במתכונים שלנו. מאכל שאסור להחמיץ ממוצרי המזווה הבסיסיים שלנו. זה יכול לשפר מאוד את התזונה שלנו, מכיוון שהוא מספק ויטמינים כמו A, B1, B2, B6 ו-B12, C ו-E. יש בו גם ניאצין, חומצה פולית, ברזל, סידן, נתרן, מנגן, נחושת, מגנזיום ואבץ .
מהם היתרונות של אכילת אלוורה? זהו נוגד חמצון מצוין . זה גם טוב לעיכול ולהקלה על עצירות או דלקת קיבה. זה גם עוזר לשמור על ההגנה שלנו במצב טוב, הודות לכמות הוויטמינים ורכיבים אחרים שלו.
ישנם מתכונים רבים לאכילת אלוורה . אנו מציגים שלושה מהם, אידיאליים לכל עונות השנה ומעל לכל, לקיץ כשהחום דולק.
סלט מלפפון ואלוורה מרענן
בין מנות האלוורה המתאימות ביותר לקיץ הוא סלט המלפפון והאלוורה הטרי מאוד הזה, אידיאלי בפני עצמו לארוחת ערב קלה או עם בשר או דג בגריל.
מרכיבים :
- 2 מלפפונים בינוניים.
- עיסת אלוורה.
- שמן זית כתית מעולה.
- מיץ לימון או חומץ מודנה.
- 1 יוגורט לבן.
- 1/2 שן שום.
- פלפל לפי הטעם (לא חובה).
- מֶלַח.
אופן ההכנה :
- כדי להתחיל, קולפים את המלפפון ומגררים אותו . מסירים את עודפי המים בעזרת כמה מפיות ומכניסים לקערה. מוסיפים פלפל שחור גרוס טרי וקורט מלח.
- מוסיפים את עיסת האלוורה שנספגה במשך יום, חתוכה לחתיכות קטנות.
- עכשיו, אנחנו מכינים את הרוטב . מקציפים את היוגורט הלבן ומוסיפים חצי שן שום מגורדת, שמן זית כתית מעולה, חומץ או מיץ לימון ומלח. מערבבים היטב עד שכל מרכיבי הרוטב משולבים.
- מוסיפים את הרוטב לסלט ומאחסנים במקרר לצינון.
הסלט הזה הוא מאוד תכליתי ואנחנו יכולים להוסיף לו כל מיני ירקות . בצל ועגבניות הם חלק מהירקות המשתלבים בצורה הטובה ביותר עם האלוורה והמלפפון. ואם תרצו, אפשר להוסיף פילה עוף בגריל חתוך לרצועות.
ג'לי אלוורה
ג'לטין הוא מזון שכולנו צריכים לכלול בתזונה שלנו. מזון עשיר בקולגן, חלבונים ומינרלים שעוזר לטפל בעצמות ובמפרקים שלנו. אם נוסיף גם אלוורה, נקבל קינוח עשיר, נטול קלוריות ובריא מאוד, שיעזור לנו להתחזק מול מחלות.
מרכיבים :
- 2 שקיות ג'לטין ניטרלי.
- 125 גרם סוכר חום.
- שפריץ של מיץ לימון.
- כמה גרגרי רימון.
- כמה עלי נענע טריים.
אופן ההכנה :
- הדבר הראשון שצריך לעשות הוא לערבב את עיסת האלוורה , שנשטפה קודם לכן והספתה למשך יום, עם מיץ הלימון.
- כעת, מכינים את הג'לטין לפי ההוראות שעל האריזה. כשהיא מתחילה לרתוח מוסיפים את תערובת עיסת האלוורה, הלימון, גרגירי הרימון והנענע הקצוצה. מערבבים היטב.
- שמים בתבנית ומשאירים להתקרר במקרר עד שהוא מתייצב.
גספצ'ו אלוורה
גספצ'ו הוא אחד המרקים הקרים האופייניים ביותר לעונת הקיץ. ולמי שרוצה וריאציה מזינה עוד יותר, אתה יכול לנסות את זה עם עיסת אלוורה.
מרכיבים :
- 1 קילו וחצי עגבנייה.
- 1/2 מלפפון.
- פרוסת לחם קטנה.
- 1 שן שום.
- עיסת אלוורה.
- שמן זית כתית מעולה.
- מיץ לימון או חומץ מודנה.
- מלח.
- קוביות קרח.
אופן ההכנה :
- מקלפים את חצי המלפפון והשום ומסירים את הגבעולים מהעגבניות.
- שוטפים היטב את כל הירקות וחותכים אותם לחתיכות.
- מכניסים לבלנדר את כל הירקות, האלוורה, הלחם הספוג במים, מעט מים, השמן והמלח.
- מקציפים עד שנוצרת משחה קומפקטית.
- שמים את המשחה שהתקבלה במסננת ומניחים אותה בקערה גדולה מתחתיה. מוסיפים מים ומערבבים בעזרת כף או מצקת, ומאפשרים לגספאצ'ו לטפטף לתוך הקערה. העקביות תהיה תלויה בכמות המים הנוספת.
- מוסיפים את מיץ הלימון או החומץ וטועמים. במידת הצורך, כוונו את השמן, המלח או החומץ.
- מוסיפים כמה קוביות קרח ומגישים מקורר היטב.
הצעה למצגת : אנחנו יכולים להגיש את הגספאצ'ו בקערות אישיות עם כמה ירקות חתוכים כמו מלפפון, עגבנייה ובצל לבן. אנחנו יכולים גם להוסיף כמה ביצים קצוצות או פירורי לחם.
איך להשתמש בג'ל אלוורה במתכונים
רבים עשויים לתהות כיצד להכין אלוורה לאכילה . ובכן, זה די פשוט. הדבר הראשון שצריך לעשות הוא שיהיה מגוון אכיל . גזרו גבעול ושטפו אותו היטב תחת מים זורמים.
לאחר מכן אנו פותחים אותו ושולפים את העיסה כאילו היה סטייק. לאחר מכן, שטפו אותו כדי להסיר את האלנטואין, החלק המר של האלוורה. לבסוף, הכניסו את העיסה לקערה עם מים והשאירו אותה במקרר למשך 24 שעות. כעת הוא מוכן לבישול.
בישול עם אלוורה הוא דרך מצוינת לטפל בפנים שלך ולהישאר בריא וחזק נגד מחלות.