הכנת שייק אלוורה היא אחד מהשימושים הרבים שתוכלו למצוא למיץ של צמח זה. המכונה גם אלוורה, למשאב הטבעי הנפלא הזה יש תרומה תזונתית מעניינת מאוד, שלא לדבר על תכונותיו נוגדות החמצון, האנטי דלקתיות, משלשלות ומשתנות .
על ידי הכנת שייק בשילוב אלוורה עם פירות וירקות אחרים, אתה יכול ליצור משקה מזין ביותר. הנה כמה דוגמאות שקל להכין:
איזה שייק אלוורה לשתות
אלוורה משתלבת בצורה מושלמת עם מזונות רבים ועל ידי ערבובם ניתן ליצור משקאות בעלי ערך תזונתי ותרפויטי רב. על ידי שילובו עם פירות וירקות עשירים בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, תוכלו להכין משקאות טעימים שמועילים מאוד לבריאותכם. למתכונים של היום, נבחן את המרכיבים הבאים:
- תפוח: עשיר בסיבים וויטמין C, תפוחים מוסיפים טעם חמצמץ מרענן לשייקים.
- ג'ינג'ר: עם תכונות אנטי דלקתיות ועיכול, ג'ינג'ר עובד היטב עם אלוורה כדי לעזור בשריפת שומן וויסות ה-pH בדם.
- אננס: עם תכונות ניקוי ואנטי דלקתיות, אננס עובד עם אלוורה כדי לחות ולרענן את הגוף.
- פפאיה: מכיל את האנזים פפאין, המסייע לעיכול ושומר על בריאות רירית הקיבה, וכן מספק סיבים וויטמינים.
- בננה: מצוינת לתפקוד תקין של הגוף, מורידה לחץ דם, נלחמת בצרבת ועצירות ומהווה מקור אנרגיה מהיר.
- כורכום: בעל תכונות נוגדות חמצון ואנטי דלקתיות, כורכום משפר את הבריאות הכללית ומשלים את האלוורה בשייקים.
- קייל: עשיר בסיבים, ויטמינים ומינרלים, קייל מגביר את הערך התזונתי של שייקים ומספק יתרונות בריאותיים רבים.
- מלפפון: מעניק לחות ומרענן, מלפפון משתלב היטב עם אלוורה כדי לשמור על לחות ורענון הגוף.
- תפוז: מספק ויטמין C וטעם הדרים מרענן, משלים את האלוורה ומחזק את החסינות.
- לימון: עם תכונות ניקוי רעלים ותכולת ויטמין C גבוהה, הלימון מסייע בשיפור העיכול והבריאות הכללית.
בנוסף לפירות ולירקות שהזכרנו זה עתה, אתה יכול להוסיף אחרים כגון תותים, רימון, מנגו, מנדרינה , ומשפרי טעם כגון עלי נענע, מיץ תפוזים או דבש . רעיונות אלה יתנו לך אנרגיה בכל שעה ביום. שייקים אלוורה עשירים בוויטמינים ומינרלים, הם מגוונים מאוד וניתן להשתמש במגוון מרכיבים להכנת כל מיני מתכונים.
השתמש בדמיון שלך ורכז מאקרו ומיקרו-נוטריינטים שמועילים מאוד לבריאות שלך. אלוורה לא מוגבלת רק לשייקים. אפשר להוסיף אותו גם למתכונים רבים אחרים, כמו גספאצ'ו, בלילת עוגה או ריבות תוצרת בית . כך תוכלו ליהנות מיתרונות האלוורה במגוון צורות ומנות, מה שמבטיח תזונה מגוונת ומזינה.
מתכונים עם אלוורה לשתייה: השייקים הטובים ביותר!
שייק אלוורה, תפוח, תפוז ומלפפון
הטעם המעט חמצמץ של התפוח והמרקם הפריך שלו מעניקים לתערובת עשירה בויטמינים וסיבים מגע מיוחד. תזדקק ל-50 גרם ג'ל אלוורה, תפוח ירוק אחד, מיץ מ-1 תפוז וחצי מלפפון, קלוף וזרע. ליבנה וקוצצים את התפוח ועושים אותו דבר עם המלפפון. שמים את כל החומרים בבלנדר ומערבבים עד להטמעה מלאה והתערובת חלקה. אם השייק סמיך מדי, מוסיפים שתי כפות מים וממתיקים לפי הטעם. מערבבים שוב והשייק מוכן לשתייה.
שייק אלוורה, ג'ינג'ר, לימון וכורכום
הטעם החריף של הג'ינג'ר מושלם עם אלוורה, ויחד הם עוזרים לשרוף שומן ולווסת את ה-pH בדם . המרכיבים לשייק הזה הם 2 כפות ג'ל אלוורה, כף ג'ינג'ר קלוף ופרוס דק, מיץ מלימון, 1 כפית כורכום ו-2 כוסות מים. מערבבים את כל המרכיבים ומגישים בכוס עם ענף נענע לניגוד לצבע הכורכום.
שייק אלוורה, אננס ומלפפון
שייק אלוורה ואננס בתוספת מלפפון הוא אולי הדרך הטובה ביותר להתחיל את היום. האננס מוסיף את תכונותיו המטהרות והאנטי דלקתיות לאלו של האלוורה, בעוד המלפפון מעניק לחות ומרענן . שייק זה דורש פרוסה אחת של אננס טרי ובשל, ½ מלפפון ללא עור או זרעים, 2 כפות ג'ל אלוורה וכוס מים. אתה יכול גם להשתמש במיץ אלוורה ארוז או ג'ל באותן פרופורציות. להכנה חותכים את האננס והמלפפון לקוביות בגודל בינוני ומערבבים את כל המרכיבים בבלנדר עד לקבלת תערובת אחידה.
שייק אלוורה ופפאיה
שייק אלוורה ופפאיה נותן לך את כל היתרונות של פרי טרופי טעים זה ומגביר את ההשפעות החיוביות של האלוורה. תכולת הפפאין שלו עוזרת לעיכול ושומרת על בריאות רירית הקיבה . הוא גם מספק לך סיבים, הממריצים את יציאות, כמו גם ויטמינים A, C ו-E. כדי להכין אותו אתה צריך ½ פפאיה בשלה, ללא עור או זרעים, ג'ל של עלה אלוורה אחד, ממתיק לפי הטעם ו½ ליטר של מים. חותכים את הפפאיה הנקייה לקוביות בגודל בינוני וזורקים אותן לבלנדר יחד עם שאר המרכיבים. ערבבו במשך דקה אחת ושייק הפפאיה האלוורה שלכם מוכן לשתייה.
שייק אלוורה, בננה וקייל
הבננה היא פרי מצוין לתפקוד תקין של האורגניזם כולו. הוא מוריד לחץ דם, נלחם בחומציות ועצירות. כאילו זה לא מספיק, תכולת הסוכר הגבוהה שלו מעניקה לך אנרגיה מיידית. אולי היתרון הידוע ביותר שלו הוא אשלגן , שהוא מכיל ב-422 מ"ג ל-100 גרם. זה חיוני למערכת הלב וכלי הדם ולהתכווצות השרירים. על ידי שילובו עם עלי קייל , אתה מגדיל את תכולת הסיבים והוויטמינים של השייק הזה.
להכנה יש צורך בבננה אחת בשלה, 2 כפות ג'ל אלוורה, 1 כוס עלי קייל (ללא גבעולים) וכוס מים. קולפים ופורסים את הבננה. שוטפים את עלי הקייל ומסירים את הגבעולים. מניחים בבלנדר את הבננה, ג'ל האלוורה, עלי הקייל והמים. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. לשייק מתוק יותר, מוסיפים כפית דבש או ממתיק נוזלי לפי הטעם ומערבבים שוב. הגישו בכוס ותיהנו מהמשקה עתיר האנרגיה והמזון הזה.